Opsada stana u zapadnom Londonu završila smrću

VIŠESATNA opsada stana u Chelseaju, zapadnoj četvrti Londona, je sinoć nakon nekoliko sati završila smrću mladića koji je bio pucao na policiju.

Prvi pucnjevi su se začuli u 16:50 po londonskom vremenu, a kada je policija došla ispitati o čemu je riječ, na njih je otvorena vatra. Nakon toga su policajci uzvratili vatru.

Da se nešto ozbiljno događa se saznalo kada su okolne ulice, uključujući King's Road, bile blokirane, a vlasnicima i posjetiteljima draguljarnica, restorana i drugih objekata u ulici je rečeno da se zabarikadiraju i radi vlastite sigurnosti ne izlaze na ulicu.

Do britanskih medija su procurile prve indicije kako je pucnjeve iz sačmarice ispalio "crnokosi mladić u dvadesetim godinama", te da je do nje došlo uslijed obiteljske svađe. Navodno je meta bila žena koja je s mladićem razgovarala u pratnji "jednog gospodina".

Mladić sa sačmaricom se sve do 22:45 nalazio zabarikadiran u svom stanu. Tada je policija krenula u akciju u kojoj su, prema izjavama svjedoka, korištene šok-bombe.

Scotland Yard je nakon svega izjavio da je osoba koja je pucala na njih mrtva, te da će istragu preuzeti Nezavisna komisija za policijske pritužbe (IPCC).

D.A.

Foto: AFP

Pročitajte više