Opsežna akcija u Doboju: Četvero uhićenih zbog sumnje u šverc oružja i vojne opreme

NA ŠIREM području općine Doboj vrši se opsežna zajednička akcija Tužiteljstva BiH, Okružnog tužilaštva u Doboju i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva BiH, u ovoj akciji pretreseno je više lokacija i pronađena je velika količina oružja, minsko-eksplozivnih sredstava i teškog naoružanja.

Akcija se odvija već duže vrijeme i predstavnici Okružnog tužilaštva u Doboju su završili mnogobrojne aktivnosti, a Tužiteljstvo BiH je ovaj predmet preuzelo od kolega iz Doboja, zbog sumnje da se radi o kaznenim djelima organiziranog kriminala i međunarodne prodaje oružja i vojne opreme.

Tijekom akcije lišene su slobode četiri osobe, od strane predstavnika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA). Ove osobe se sumnjiče da su počinile kazneno djelo organizirani kriminal iz članka 250. KZ BiH, u svezi s kaznenim djelima neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne uporabe iz članka 193. KZ BiH i neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. KZ BiH.

Osobe koje su lišene slobode, tijekom dana će biti predane postupajućem tužitelju, koji će odlučiti hoće li će prema Sudu BiH uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Pročitajte više