Optužen bivši stečajni upravitelj Salonita: Radio za Ćurkovića i tvrtku čiji su ugovori predmet optužnice

Screenshot: YouTube

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv bivšeg stečajnog upravitelja Salonita Ante Ramadana, i to za kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Ramadana terete da je postupao protivno interesima tvrtke Salonit u korist njezinog bivšeg vlasnika Joze Ćurkovića, protiv kojeg je dignuto par optužnica zbog štete od stotinjak milijuna kuna.

Radio za Ćurkovića i Fizos, a ne Salonit?!

Priča se zaplela oko tvrtke Fizos preko koje je Salonit jedno vrijeme poslovao jer im je račun bio u blokadi, a i taj dio obuhvaćen je optužnicom protiv Ćurkovića.

Ramadana terete da je radio u nakani da Fizosu pribavi nepripadajuću materijalnu korist, premda je znao da su direktor Salonita Miro Stolić i privremeni stečajni upravitelj Ivan Sunara raskinuli ugovor s Fizosom i da je stečajni upravitelj osporio tražbinu Fizosa od 48,6 milijuna kuna, kao i da se pred Županijskim sudom u Splitu vodi kazneni postupak protiv Ćurkovića, među ostalim i zbog kaznenih djela zlouporabe, odnosno, nezakonito sklopljenih ugovora o pružanju usluga s Fizosom.

Naložio odvjetnici potpunu pasivnost

U optužnici se navodi da je Ramadan angažirao odvjetnicu Nanu Pitešu te joj naložio potpunu pasivnost u postupku koji se vodio radi Fizosovog potraživanja pred Trgovačkim sudom u Splitu. Sud je u cijelosti usvojio tužbu Fizosa te utvrdio postojanje tražbne prema Salonitu od 48,6 milijuna kuna. Naložio joj je da ne podnese žalbu čime je presuda postala pravomoćna. Tako je Salonitu nanesena šteta u visini priznate tražbine.

U drugoj točki optužnice Ramadan se tereti da je u kaznenom postupku protiv Ćurkovića bez suglasnosti stečajnog suca i odobrenja Skupštine vjerovnika u cijelosti povukao imovinko-pravni zahtjev Salonita od 156 milijuna kuna svjestan da time nanosi štetu stečajnom masi Salonita i stečajnim vjerovnicima.

Pročitajte više