Braća DJ-evi iz Koprivnice opljačkali ljekarnu i vezali ljekarnika. Optuženi su

Foto: Facebook

DORH je podigao optužnicu protiv braće blizanaca iz Koprivnice zbog pljačke ljekarne prošle godine. Radi se o 43-godišnjim koprivničkim DJ-evima Tomislavu i Spomenku Keleku, koji se nalaze u istražnom zatvoru.

Varaždinsko županijsko državno odvjetništvo objavilo je da podiže optužnicu protiv braće ne navodeći identitete. Ako optužnica bude pravomoćna te dođe do sudskog postupka, a braći Kelek se dokaže krivnja za nasilno razbojništvo, prijeti im do 10 godina zatvora.

DORH ih tereti zbog počinjenih kaznenih djela razbojništva, oduzimanja tuđe pokretne stvari te pokušaja računalne prevare.

Vezali ljekarnika i uzeli mu auto, pljačku počinili s imitacijom pištolja

"Okrivljenike se tereti da su 22. rujna 2023. u ljekarni u Koprivnici, s maskama na licu, počinili navedena kaznena djela, odnosno dok je jedan od njih držao u ruci imitaciju pištolja uperenu prema ljekarniku, drugi ga je udario teleskopskom palicom po ruci te su mu svezali ruke na leđima plastičnim vezicama, a potom iz prodajnog prostora uzeli i zadržali za sebe novac (iznos od oko tisuću eura) i bankovnu karticu.

Prvookrivljenika se tereti da je ostao čuvati ljekarnika, dok se drugookrivljenika tereti da je neovlašteno uzeo njegov osobni automobil i njime obilazio bankomate te u tri navrata ukradenom karticom pokušao podići novac, no u tome nije uspio zbog pogrešno unesenog PIN broja. 

Okrivljenici se nalaze u istražnom zatvoru, a vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo im istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela", objavio je DORH.

Pročitajte više