Optuženi se izjasnili da nisu krivi za ubojstvo "Hrvatskog diva" Ivana Radočaja

DANAS je u kanadskom Winnipegu počelo suđenje petorci optuženoj za planiranje i izvršenje ubojstva bivšeg profesionalnog hrvača Ivana Radočaja, poznatog pod nadimkom "Hrvatski div".

Podsjetimo, 47-godišnji Ivan Radočaj nasmrt je pretučen u svom domu u Interlakeu u rujnu 2007. godine. Za kovanje urote o ubojstvu i ubojstvo prvog stupnja optuženi su Radočajeva udovica Melody Sanford, njena prijateljica Rita Cushnie i njezin sin Donald Richard, te još dvojica muškaraca - Daniel Richard i Christopher Houle.

Samo se prvo troje danas pojavilo na sudu, gdje su se izjasnili da nisu krivi. Houle i Daniel Richard bili su zauzeti drugim sudskim procesom. Javni tužitelj u početnom izlaganju poroti je iznio kratki pregled slučaja. Kazao je kako se Melody Sanford udala za Radočaja u lipnju 2007. godine, iako je prijateljicama prethodno rekla da se ne želi udati za njega. Očekuje se kako će jedna od njenih prijateljica posvjedočiti kako joj je Sanford nedugo nakon vjenčanja rekla da je Radočaj zlostavlja i da ima namjeru unajmiti plaćenog ubojicu.

Tužitelj je napomenuo kako je s vremenom skovan plan za njegovo ubojstvo, prema kojem ga je Sanford trebala odvesti na večeru, a u međuvremenu su Houle, Daniel i Donald Richard trebali ući u njegovu kuću i pričekati njihov povratak. njih trojica su potom navodno izudarala Radočaja metalnim šipkama, Jedan od ključnih svjedoka trebao bi biti Timothy Richards, rođak Daniela i Donalda, koji je bio prisutan tijekom njihovog diskutiranja o ubojstvu Radočaja. Poroti će biti predočeni i zapisi telefonskih razgovora između osumnjičenih, kao i forenzički dokazi skupljeni u kući.

Pročitajte više