Optužila engleskog sportaša za silovanje, mislila je da spava s drugim igračem

Screenshot: Twitter/Sunrise

IGRAČ kriketa engleske grofovije Worcestershire, Alex Hepburn, optužen je da je silovao ženu nakon što je imala sporazumni seks s njegovim tadašnjim suigračem Joeom Clarkeom, piše BBC.

Naime, navodna žrtva izjavila je na sudu kako je pogrešno mislila da se radi o Joeu Clarku kada je pristala na spolni odnos s Alexom Hepburnom. Do greške je došlo jer je cijelo vrijeme držala oči zatvorene.

Alex Hepburn (23), rodom iz Australije, poriče da se radilo o silovanju. Njegova odvjetnica Michelle Heeley QC upitala je tijekom suđenja ženu je li pila vino, prošek ili neko drugo alkoholno piće te je li možda bila "poprilično pijana" tijekom te večeri u travnju 2017.

“Bila sam malo pripita, ali sam bila svjesna što radim”, odgovorila je.

Detalji "pomalo mutni"

Tijekom unakrsnog ispitivanja priznala je kako su joj neki detalji o tome što se točno dogodilo te noći "pomalo mutni", ali je odbacila sugestiju da njezino sjećanje o seksualnom odnosu s optuženikom "nije posve jasno".

Odbacila je navode Alexa Hepburna da se nakon spolnog odnosa s njegovim suigračem probudila i svjesno ga počela ljubiti.

“Spavala sam. Koliko se sjećam, samo sam ležala na leđima. Kada sam shvatila što se događa, odgurnula sam ga“, rekla je.

Odmah mu je rekla da ju je Alex silovao

Joe Clark (22) danas je svjedočio na suđenju i rekao kako ga je žena koja je optužila njegovog prijatelja za silovanje nazvala četiri mjeseca nakon događaja i kazala mu kako želi odbaciti optužbe, ali joj drugi to ne dozvoljavaju.

Rekao je poroti kako je te večeri u 2017. godini izašao iz spavaće sobe jer mu je bilo loše zbog prevelike količine unesenog alkohola.

“Nisam htio da mi pozli pred njom pa sam napustio sobu“, objasnio je i dodao kako je sljedeća stvar koje se sjeća da ga je ona probudila i rekla da je upravo spavala s njegovim prijateljem Alexom i da ju je on silovao.

Suđenje je u tijeku.

Pročitajte više