Orašje: Proizvođači duhana nezadovoljni ministrovom odlukom

PREDSJEDNIŠTVO Udruge proizvođača duhana Virginia Berlej u četvrtak se sastalo s rukovodstvom mješovitog poduzeća za otkup i preradu duhana Bosanac iz Orašja te izrazilo nezadovoljstvo ocijenivši da su proizvođači duhana i najnovijom Odlukom federalnog ministra zakinuti.

Na sastanku se razgovaralo o Odluci ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH Marinka Božića od srijede kojom se određuje uplata 440.000 KM za isplatu premije proizvođačima duhana za urod 2002. godine i uvrštenje duhana za poticaj po odluci o poticajima za 2004. godinu, a čime će biti obuhvaćena i 2003. godina, kazao je Đuro Kopić, predsjednik udruge.

Zaključak sastanka bio je da su proizvođači duhana i najnovijom Odlukom federalnog ministra zakinuti za 15 feninga poticaja.

Ministar Božić isplatu tog dijela obećao je sredinom mjeseca siječnja, pa će udruga svoje stajalište zauzeti nakon dogovorenog datuma za isplatu premija.

Kopić je potvrdio da Udruga proizvođača duhana neće više blokirati državne granice, što je činila od 15. do 17. prosinca.

Za sada Kopić, ali ni predsjedništvo Udruge nemaju jasan stav o sudjelovanju u blokadi granice 28. i 29. prosinca, kada prosvjed organiziraju Sindikat i Udruga poljoprivrednih proizvođača BiH. O svome stavu odlučit će idućih dana nakon što prikupe potrebne informacije, rečeno je.

Pročitajte više