Orban: Atentator na Fica je ljevičarski aktivist, sad se moramo boriti sami

Foto: EPA

Dok je Slovačka u šoku nakon atentata na slovačkog premijera Roberta Fica, u susjednoj Mađarskoj vlada Viktora Orbana koristi napad u izbornoj kampanji. Mađarski premijer Viktor Orbán opisao je je Roberta Fica kao razlog za "glasanje za mir" na izborima za Europski parlament, a atentatora je opisao kao "ljevičarskog aktivista".

>> Razvoj događaja pratite na Indexu

"Nakon promjene vlasti nakon izbora u Slovačkoj, Slovačka je započela svoj put prema miru, što je bilo od velike koristi za Mađarsku. Ovaj proces je sada poremećen i prekinut pokušajem atentata ljevičarskog aktivista na slovačkog premijera", rekao je Orbán.

"Sad se sami moramo boriti za mir"

Premijer Orbán opisao je mjesece izgubljene zbog odsutnosti Roberta Fica s ureda zbog napada kao "kritične", pa dodao: "I dalje se nadamo njegovom oporavku, ali sada se sami moramo boriti za mir", dodao je.

Orban je atentat na Fica iskoristio kako bi pozvao birače da glasaju za njegovu opciju na izborima za Europski parlament. "Sada se moramo boriti dvostruko jako i to sami. Ključno je prekinuti nasilje i glasati za mir 9. lipnja!"

Pročitajte više