Orešković: Milanović je nadmašio sve što je Pernar ikada izgovorio

SABORSKA zastupnica Dalija Orešković je komentirala Milanovićevu izjavu u kojoj je nju i Marijanu Puljak nazvao samodopadnima.

Podsjetimo, Milanović je o performansu Marijane Puljak i Dalije Orešković rekao kako "tim samodopadnim i zavidnim osobama ne daje na važnosti".

>> Milanović o performansu Puljak i Orešković: Samodopadnim osobama ne dajem na važnosti

"Pa prije svega, što se tiče samog rada u saboru kao instituciji u nekoliko navrata sam ukazivala na to da Ustav ne funkcionira u onim ovlastima koje se dijele između Milanovića i predsjednika vlade, kako u sukreiranju vanjske politike, tako i u zajedničkom usmjeravanju rada sigurnosnih službi. Politički aktivizam, pa i performansi, nešto su što je sastavni dio političkog života i može se raditi vani, na ulicama", rekla je Orešković dodavši kako je Pernar na neprimjeren način pokušao ukazati na ključne probleme društva za razliku od Milanovića koji na neprimjeren način te ključne probleme pokušava sakriti. 

"Teško je zamisliti ovakvu maštovitost"

Kaže kako je Milanović "debelo nadmašio šaljiv i pomalo nakaradan način Pernarovog izražavanja". 

"Dovoljno je pogledati njegov posljednji istup u petak, u cjelini, sada da ne spominjem sve, o King Kongu, upucanim lisicama, lavovima, o jednorozima koji su se mogli vidjeti u čuvenom klubu i tri reptila. Meni se čini da je Zoran Milanović nadmašio sve što je Pernar ikada izgovorio, pa čak i da su mu vaši kolege iz News Bara pisali scenarij, teško je zamisliti ovakvu maštovitost. Jednom predsjedniku države to sasvim sigurno ne služi na čast", zaključila je Orešković na N1.

Pročitajte više