Orešković: Turudić je izabran da obustavi istrage protiv 30 Plenkovićevih ministara

Foto: FAH

Predstavnici koalicije Rijeka pravde posjetili su Koprivnicu, gdje je Peđa Grbin (SDP) izjavio da je dovoljan samo jedan posto državnog proračuna kako bi se izgradilo mnoštvo stanova za mlade, radnici primali pristojne plaće, a umirovljenicima se znatno povećale mirovine.

"U prvom tjednu mandata mijenjamo Zakon o mirovinskom osiguranju kako bi se promijenila formula usklađenja mirovina s plaćama tako da faktor bude 100 posto povoljniji", kazao je Grbin novinarima. Obećao je i da će na prvom rebalansu proračuna uvesti trajni dodatak. U suradnji s poslodavcima ponudit će i program "manji porezi - veće plaće", čime će se osigurati rast plaća svim radnicima.

Dalija Orešković (SSIP) ukazala je na problem korupcije. Podsjetila je da je nekoć, s puno manjim ovlastima, Ured za sprječavanje sukoba interesa mogao srušiti vlade, a danas se za njega i ne čuje. Dodala je da se pravosudni sustav "kroji prema mjeri HDZ-a" koji pogoduje koruptivnim radnjama.

"Godinu dana nitko se ne želi javiti na natječaj za ravnatelja USKOK-a, podmeću Lex AP, uzimaju iz ruku europskih tužitelja spise kako bi se zaštitila Plenkovićeva perjanica, ministrica kulture Obuljen Koržinek", rekla je Orešković.

Ustvrdila je i da je razlog izbora Ivana Turudića na dužnost ravnatelja DORH-a taj što će on obustaviti istrage protiv 30-ak smijenjenih Plenkovićevih ministara. Nositelj liste u IV. izbornoj jedinici Mišel Jakšić pozvao je građane da u srijedu izađu na izbore i glasaju za SDP-ovu listu.

"Koprivnici je nebrojeno puta obećana brza cesta koja bi nas trebala povezati sa Zagrebom, nemojte više nasjedati na lažna obećanja i glasajte u IV. izbornoj jedinici za listu 13", poručio je Jakšić.

Pročitajte više