Organizator Rujanfesta odgovorio HVIDRA-i koja želi zabraniti srpske pjevače

Screenshot: Nova TV

ZAJEDNICA udruga i članova HVIDRA-e grada Zagreba najoštrije je osudila postupke organizatora ovogodišnjega Rujanfesta te je pozvala sve mjerodavne institucije da zabrane nastup pjevačima koji su tijekom velikosrpske agresije, kako oni tvrde, pjevali četničke pjesme i iskazivali potporu velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku.

"Ovim putem najoštrije osuđujemo postupke organizatora ovogodišnjega Rujanfesta i pridružujemo se reakcijama, s pravom zgroženih, sugrađana. Naime, u glavnom gradu Lijepe naše, za čiji smo se suverenitet borili, organizatori nekoć kulturne glazbene manifestacije odlučili su ugostiti srpske folk-pjevače pod sloganom 'Pomakni svoje granice zabave'", ističu, među ostalim, u priopćenju iz HVIDRA-e grada Zagreba.

"Ovim putem pozivamo sve mjerodavne institucije da zabrane nastup pjevačima koji su za vrijeme velikosrpske agresije pjevali četničke pjesme i iskazivali potporu velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku", stoji u priopćenju Zajednice udruga i članova HVIDRA-e grada Zagreba.

Odgovorio im organizator

Sinoć im je u Dnevniku Nove TV odgovorio Darko Tuček, organizator Rujanfesta.

''Mogu samo reći kolegama iz HVIDRA-e da sam i ja '91. bio u uniformi i da mi je to tad bilo apsolutno normalno, ali danas 2019. mi je normalno da radim kao privredni subjekt, da plaćam porez, da ne kršim zakone Republike Hrvatske i da svi ti izvođači koji su ovdje na neki način su dozvoljeni i dostupni na tržištu'', odgovorio je organizator Rujanfesta Darko Tuček.

Dodao je da Grad Zagreb nije financijski pomogao organizaciji iako se na internetskim stranicama festivala navodi kao partner.

Uz Seku Aleksić, na Rujanfestu su još najavljeni i Miroslav Ilić, Željko Joksimović, Bajaga, ali i Maja Šuput, Plavi orkestar, Edo Maajka i Petar Grašo.

Pročitajte više