Orkanska bura zatvorila dio autoceste Zagreb-Split

Zbog orkanske bure, zabranjeno je prometovanje za sve skupine vozila: dionicom autoceste A 1 Zagreb-Šestanovac, između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državnom cestom D 54 Maslenica-Zaton Obrovački i dionicom Jadranske magistrale od Karlobaga do Svete Marije Magdalene, izvijestio je HAK.

Dionicom spomenute Jadranske magistrale od Bakra do Karlobaga, te Paškim mostom smiju prometovati samo osobna vozila. Iz istog razloga, dionicom autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice, ne smiju prometovati teretna vozila teža od 3,5 t, vozila s natkrivenim tovarnim prostorom, autobusi, motocikli i vozila s kamp prikolicama.

Krčkim mostom promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila). Mokri su i skliski kolnici od kiše u većem dijelu Dalmacije, Like i Slavonije, dok su u Gorskom kotaru uglavnom samo vlažni.

Ogreničenja u prometu i zbog blagdana Svih Svetih

Zbog blagdana Svih Svetih, neće biti moguć prilaz najužem dijelu gradskih groblja, osim naravno vozilima s posebnom dozvolom, te javnom gradskom prijevozu.

Na zagrebačka groblja Mirogoj i Miroševac može se stići autobusima ZET-a, jer je većina prilaznih cesta zatvorena za osobna vozila.

Pojačan je izlaz osobnih vozila na GP Stara Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima nema čekanja.

Trajektne linije Prizna-Žigljen, Mišnjak-Jablanac, te katamaran na liniji Mali Lošinj-Rijeka zbog bure su u prekidu. Ostali trajekti plove prema redu plovidbe.

Foto: HAK

Pročitajte više