Oroslavje: građevna dozvola za azilantski centar na upravnom sudu

Grad Oroslavje pokreće upravni spor pri Upravnom sudu jer smatra da nije pravovaljana građevna dozvola koja je izdana MUPu za preuređenje dijela bivše vojarne u Stubičkoj Slatini u prihvatilište za tražitelje azila. L

Oroslavje je prošle jeseni donjostubičkoj Službi za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i graditeljstvo uložio žalbu na građevnu dozvolu MUP-u, koja po mišljenju Poglavarstva nije smjela biti izdana za preuređenje jer je riječ, ističu u Oroslavju, o prenamjeni vojarne u azilantsko prihvatilište.

Služba je odbila žalbu grada kao i mjerodavno Ministarstvo i to s istim obrazloženjem: Grad se nema pravo žaliti jer nije stranka u postupku, pa mu preostaje još spor na Upravnom sudu. Odluka da će pravnu zaštitu potražiti na Upravnom sudu za mještane Stubičke Slatine novi je poticaj da se nastave protiviti MUP-ovoj namjeri da u njihovo mjesto sa šestotinjak stanovnika dovedu strane državljane koji traže privremeno utočište u Hrvatskoj na putu do zapadne Europe, izjavio je za Hinu predsjednik Mjesnog odbora Nenad Gospočić.

U Slatini drže da njihovo malo pogranično selo podno Sljemena nije prikladno mjesto za prihvat na stotine stranaca, kako kažu, nerijetko sklonih kriminalu, jer bi to štetilo njihovu gospodarstvu, seoskom turizmu, pojeftinilo nekretnine i promijenilo socijalni sastav stanovništva.

(Hina) xzkra yvkn

Pročitajte više