Osam godina zatvora za krajiške Srbe koji su silovali Kninjanku

TROJICU krajiških Srba, koji su 1993. godine u selu Lukar, pokraj Knina, brutalno silovali mještanku te pretukli i opljačkali njenog supruga, Županijski sud u Šibeniku je nepravomoćno osudio na po osam godina zatvora.

Sva trojica su dobila jednaku kaznu - po šest godina zatvora za silovanje Nade Sarić i po tri godine zatvora za razbojstvo. Sud im je stoga izrekao jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od osam godina.

Kako se navodi u optužnici protiv 48-godišnjeg Živorada Danića Cige iz Valjeva te 47-godišnjeg Siniše Vučenovića Sime i 37-godišnjeg Dragana Rodića iz Knina, oni su 14. listopada 1993. godine, naoružani puškama i bombama, upali u kuću obitelji Sarić.

Uz prijetnje smrću, Željka Sarića su zaključali u jednu od prostorija u kući, a njegovu suprugu Nadu su sva trojica brutalno silovala. Potom su od obitelji zatražili novac. Kad je Željko Sarić rekao kako ga nema, nasilnici su ga izudarali kundacima pušaka te rukama i nogama. No, ni to im nije bilo dovoljno - naposljetku su mu zaprijetili kako će mu ubiti kćer i stavili mu bombu u usta.

Tada im je Sarić dao sav novac kojeg je siromašna obitelj imala u kući - nekoliko dinara i 10 njemačkih maraka. Tada je trojac konačno prestao s maltretiranjem, a obitelji su zaprijetili kako će ih "sve pobiti" prijave li što se dogodilo.

I.M.
Foto: HR Foto (MrVirus)

Pročitajte više