OSIJEK: HSS SE PRIPREMA ZA REDOVitE LOKALNE IZBORE

Osječka gradska organizacija Hrvatske seljačke stranke (HSS) priprema se za redovite lokalne izbore u proljeće iduće godine, a u tijeku su unutarstranački izbori, koji će završiti izbornom skupštinom gradske organizacije 16. svibnja, izvijestilo je danas vodstvo osječkoga HSSa.

Predsjednik osječkoga HSS-a Damir Lukač kazao je na konferenciji za novinare kako stranka želi da Osijek bude grad u kojem će se političari odgovorno ponašati prema biračima i djelovati ne samo u predizborno vrijeme.

Ocijenio je kako se po izgledu grada ne bi moglo zaključiti da je Osijek ušao u 21. stoljeće, već da bi se prije moglo govoriti o 19. stoljeću. Na novinarski upit kazao je kako HSS podupire najavu o izravnu izboru gradonačelnika i župana, ali da su u tom slučaju građani još odgovorniji.

Lukač je najavio kako će i u Osijeku biti proslavljena 100. obljetnica djelovanja HSS-a kao stranke koja je, kako kaže, obilježila velik dio hrvatske povijesti.

Koordinator aktivnosti proslave Andrija Damjanović kazao je kako će sutra biti organiziran posjet predstavnika nekoliko stranih veleposlanstava Osijeku i Baranji, a od 23. do 25. travnja u Osijeku će se u suradnji s njemačkom zakladom "Hans Seidel Stiftung" održati proljetna akademija mladeži HSS-a o funkcioniranju Europske unije.

(Hina) xivuč ydd

Pročitajte više