Osijek: Koalicijski sporazum LS-a, HNS-LD-a, SBHS-a i ZH

Sporazum o predizbornoj i poslijeizbornoj suradnji na predstojećim lokalnim izborima u Osijeku danas su potpisali čelnici osječkih i županijskih ogranaka Liberalne stranke (LS), Hrvatske narodne stranke liberalnih demokrata (HNSLD), Slavonskobaranjske hrvatske stranke (SBHS) i Zelenih Hrvatske (ZH).

Nositelj liste za grad Osijek i kandidat za osječkoga gradonačelnika bit će Zlatko Kramarić (LS) dok će nositelj koalicijske županijske liste biti Vilim Herman (HNS-LD).

Predsjednik LS-a Zlatko Benašić ocijenio je kako je riječ o sporazumu bliskih političkih opcija koje time potvrđuju namjeru učvršćivanja dosadašnje suradnje.

Predsjednik regionalnog saveza HNS-a Ivan Vrdoljak rekao je da su sličnosti političkih programa i vizija o budućnosti toga područja dovele do potpisivanja sporazuma.

Predsjednik osječko-baranjskog LS-a Ramir Ristić ocijenio je da će koalicija LS-a, HNS-LD-a, SBHS-a i ZH-a, nakon izbora, skupa s koalicijom SDP-HSS, imati stabilnu većinu i preuzeti vlast u Osječko-baranjskoj županiji.

Na upit novinara je li se LS, po prvi put na ovdašnjim lokalnim izborima, odlučio na stvaranje predizborne koalicije zbog pada popularnosti stranke, Benašić je rekao kako to nije razlog jer su na prijašnjim izborima u anketama stajali lošije nego sada, već da je u pitanju logično približavanje bliskih stranaka i nastojanje da se spriječi rasipanje glasova, kao što se to, primjerice, dogodilo na prošlim izborima.

(Hina) xvuč ysp

Pročitajte više