Osijek: Kod uhićenog osumnjičenika za dvostruko ubojstvo pronađene ručne bombe i Kalašnjikov

KOD jutros uhićenog osumnjičenika za sinoćnje dvostruko ubojstvo i teško ranjavanje jedne osobe u Petrijevcima, u automobilu su pronađene dvije ručne bombe i 200 komada streljiva, a u kući u Čepinu, gdje je uhićen, automatska puška "kalašnjikov" i tri ručne bombe, izvijestio je na konferenciji za novinare Vlado Tuličić, načelnik PU osječkobaranjske.

Nakon što je sinoć oko 20,30 sati "kalašnjikovim" ubio Zdenka Čordaša (45) i Jasnu M. (38) iz Tenje, a teško ranio Čordaševu suprugu Mariju (41), osumnjičenik je pobjegao automobilom. Potjera za njim trajala je cijelu noć, a pronađen je u jednoj kući u Čepinu, nakon dojave vlasnika te kuće. Automobil je pronađen četiri do pet kilometara od Petrijevaca prema Čepinu.

Uhićeni osumnjičenik bio je pripadnik Hrvatske vojske tijekom Domovinskog rata, a oružje je držao protuzakonito, kazao je Tuličić. Nad njim se još provodi kriminalistička obrada, nakon čega će biti proslijeđen istražnom sucu u Istražni centar Županijskog suda u Osijeku.

Neslužbeno se doznaje da je uhićeni osumnjičenik suprug ubijene Jasne M., koja ga je prije nekoliko dana ostavila te je iz Tenje otišla bratiću u Petrijevce, gdje se i dogodio zločin.

Teško ranjena Marija Čordaš noćas je operirana na Traumatološkom odjelu Kliničke bolnice Osijek i sada se nalazi u jedinici intenzivnog liječenja. Po riječima voditelja toga odjela dr. Josipa Ivića, izvan je životne opasnosti. Operirane su joj lijeva natkoljenica i lijeva potkoljenica.

Pročitajte više