Osijek: Lažna patronažna sestra opljačkala dvoje staraca

NEPOZNATA ženska osoba jučer je u dva navrata, lažno se predstavivši kao patronažna sestra, opljačkala dvoje staraca, kojima je iz novčanika ukrala novac, izvijestila je osječkobaranjska Policijska uprava.

Neznanka je jučer oko 10,30 sati došla u kuću Ane M. (1932.) u Ulici sv. Petke u Osijeku te je, dok je starica otišla u spavaću sobu po liječničku dokumentaciju, ostala sama u kuhinji i iz staričina novčanika ukrala 1100 kuna.

Ista je neznanka jučer oko 18 sati došla u stan Pavla K. (1928.) u Osijeku u Ulici kardinala A. Stepinca te zatražila zadnji odrezak od mirovine. Dok je starac bio u drugoj prostoriji, ona mu je iz novčanika ukrala 1200 kuna i 40 eura.

Kako je izvijestila policija, riječ je o ženi visokoj oko 160 cm, kraće crvene kose, odjevene u crnu kraću jaknu i crne hlače, a uza se je nosila crnu torbu. Od posebnih znakova neznanka ima pjegice na licu.

PU je danas također izvijestio i o krađi u obiteljskoj kući Lize N. (1933.) u Slatiniku Drenjskom. Policija je tu krađu ocijenila osobito drskom, izvijestivši kako su dva neznanca, lažno se predstavivši kao biskupijski predstavnici, rekli vlasnici kuće da iz biskupije navodno treba dobiti poklon-paket, za troškove dostave kojeg mora platiti 60 kuna. Kad je starica izvadila novac, jedan od počinitelja iz ruke joj je istrgnuo 740 kuna i nakon toga su obojica pobjegla.

Po policijskim podatcima riječ je o mladićima u dobi od oko 20 godina, a vozili su osobni automobil marke "opel ascona" bijele boje i starije proizvodnje, nepozntih registracijskih oznaka.

Pročitajte više