Osijek: Otvoren sajam lova i ribolova Slavonije i Baranje

MINISTAR obrta, malog i srednjeg poduzetništva Željko Pecek otvorio je danas I. međunarodni sajam lova i ribolova Slavonije i Baranje, koji je okupio 50-ak izlagača iz Hrvatske, SAD-a, Azije i svih država bivše Jugoslavije.

Upravo su Slavonija i Baranja najbogatije lovno i ribolovno područje u Hrvatskoj, kazao je Pecek, dodavši kako samo u Osječko-baranjskoj županiji ima više od 12 tisuća športskih ribiča.

Ministarstvo obrta, malog i srednjeg poduzetništva spremno je financirati programe iz područja lova i ribolova, a koji bi mogli biti značajan resurs pri stvaranju novih radnih mjesta, kazao je ministar Pecek.

Istaknuo je kako će to ministarstvo financirati organiziranje takvih regionalnih sajmova sa 70 posto sredstava jer su oni "dobra prilika da se pokrenu ljudi".

Organizator sajma koji će trajati do 7. rujna je Udruga Hrvatska eko-misija Zemlja, a pokrovitelj Sabor RH, Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva, Ministarstvo obrta, malog i srednjeg poduzetništava, a suorganizatori su Hrvatske šume i Savez športskih ribolovnih udruga Osiječko-baranjske županije.

Tijekom sajamskih manifestacija održat će se znanstveni skupovi o lovu i ribolovu, proizvodnji zdrave hrane, te natjecanje u ribolovu.

Pročitajte više