Osječko kulturno ljeto od 29. lipnja do 20. srpnja

OVOGODIŠNJA priredba "Osječko ljeto kulture" od 29. lipnja do 20. srpnja obuhvatit će 44 kulturna programa koji će se održavati na 14 lokacija u osječkoj povijesnoj gradskoj jezgri Tvrđi, istaknuli su na današnjoj konferenciji za novinare predstavnici Organizacijskog odbora.

"Osječko ljeto kulture" priređuju grad Osijek, Osječko-baranjska županija i Ministarstvo kulture, uz pomoć brojnih sponzora, a ukupno će se za organizaciju likovnih, kazališnih, glazbenih i filmskih događaja utrošiti oko milijun kuna.

Osim kazališnog dijela programa u kojem će se, među ostalim, predstaviti osječko, zagrebačko i riječko Hrvatsko narodno kazalište, sarajevsko Narodno pozorište i osječka Nezavisna umjetnička scena "Barutana", predviđena je izložba istarske suvremene umjetnosti i predstavljanje istarske književnosti, izvijestili su članovi Odbora Zvonko Maković i Helena Sablić-Tomić.

Od 11. do 17. srpnja održat će se festival performance-arta koji će okupiti neke od najpoznatijih hrvatskih umjetnika koji se bave tom vrstom umjetničkog izričaja. Na filmskom su rasporedu pak europski i južnoamerički filmovi te američki nezavisni film, rekao je član Odbora i predsjednik osječkog ogranka Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) Ivan Faktor.

Ove će se godine u program uključiti i osječki Muzej Slavonije koji će 18. srpnja predstaviti izložbu "Ostavština osječke slobodnozidarske lože "Budnost", kazala je predsjednica Organizacijskog odbora Jasminka Mesarić.

(Hina)ivuč dd

Pročitajte više