osječko-baranjski lovački savez organizirao novinarski lov

Lovački savez Osječkobaranjske županije i Lovačko društvo Vidra iz Levanjske Varoši kraj Đakova organizirali su danas novinarski lov koji je okupio tridesetak lovaca i dvadesetak novinara i foto reportera iz desetak novinarskih redakcija.

Lov na divlje svinje održan je u državnom otvorenom lovištu Bratljevci - Sjeverni Dilj u blizini Levanjske Varoši. Lovište je to koje je napučeno divljim svinjama, a prostire se na 7050 hektara.

Nakon što su se novinari i lovci okupili na zbornom mjestu - u lovačkoj kući ´Artemidin hram´ Lovačkog društva Vidra, priređen je tradicionalni lovački doručak, nakon čega je sudionike lova pozdravio predsjednik osječko-baranjskog Lovačkog saveza Zlatko Stolnik zaželjevši lovcima i novinarima dobru kob.

Stolnik je izrazio zadovoljstvo medijskim praćenjem lovstva te naglasio sve pozitivne strane te djelatnosti. U ime Lovačkog društva Vidra dobrodošlicu je poželjeo njegov predsjednik Šimo Barišić, dok je voditelj lova bio Zdravko Stipić.

S obzirom na brojnost sudionika, lov se odvijao jednim prigonom iz više smjerova, a obuhvatio je veprove i divlje svinje te lisice, kune i divlje mačke.

Novinari se, međutim, nisu pokazali kao dobri lovci, jer su se vratili praznih ruku.

No, kako je istaknuto, nezadovoljstva nema, jer prvenstveni cilj novinarskog lova - koji se održava jednom godišnje, uvijek na drugom području - jest druženje i bolje upoznavanje novinara različitih novinarskih kuća te medija s lovstvom uopće.

Novinarski lov završio je ručkom s lovačkim specijalitetima.

Pročitajte više