Oslobođeno dvoje zatočenih nakon napada u Keniji

Kenijske vlasti oslobodile su u subotu dvije osobe zatočene nakon samoubilačkog terorističkog napada na hotel u Mombasi, objavivši da nisu našli ništa što bi ih povezivalo s atentatom.

Riječ je o mladom paru turista, jednoj Amerikanki i Španjolcu, koje je policija zatočila neposredno nakon napada, a koji su oslobođeni nakon 48 sati. Par je uhićen kada se nedugo nakon napada pokušao odjaviti iz hotela.

Amerikanka Alicia Kalhammer (31) i njezin suprug Španjolac Jose Tena (26) rekli su novinarima da su u Keniju stigli na trotjedni odmor i safari. Prema njihovim riječima, vlastima je bilo sumnjivo odjavljivanje iz hotela, koje su poduzeli iz razloga osobne sigurnosti. ´Ne zamjeramo što smo bili zatočeni´, rekli su mladi turisti ističući da vole Keniju i da znaju da je policija radila svoj posao.

Deset je osoba i dalje u zatočeništvu u sklopu istrage za dva protuizraelska napada u Mombasi u četvrtak, a među njima je šest Pakistanaca i četiri Somalijca. Prema riječima predstavnika policije, još uvijek nisu pronađeni ´konkretni elementi´ koji bi ih teretili a nije pronađena ni veza s al Qaidom.

Pročitajte više