Osmogodišnju djevojčicu mučili dvije godine misleći da je vještica

TROJE ljudi osuđeno je za zlostavljanje osmogodišnje djevojčice u istočnom Londonu. Zlostavljači su, naime, mislili da se nesretna djevojčica bavi vještičarenjem.

Zanimljivo je kako su svi osuđenici bili u rodu s jadnom djevojčicom, te su je brutalno mučili čitave dvije godine.

Teta nesuđene "vještice", čije se ime ne navodi iz pravnih razloga, proglašena je krivom po sve četiri točke optužnice za zlostavljanje djeteta. Druga rođakinja, 35-godišnja Sita Kisanga optužena je za sudjelovanje i pomaganje u zločinu, te za poticanje zlostavljanja djeteta.

Sitin brat, 33-godišnji Sebastian Pinto, također iz Londona, proglašen je kriv za ista nedjela kao i njegova starija sestra. Dvije zlostavljačice oslobođene su optužbe za pokušaj ubojstva.

Izmučena djevojčica, koja sad ima 10 godina, tijekom svjedočenja govorila je o stravičnim radnjama koje su nad njom provodili, te je svojim iskazom potpuno šokirala porotu.

Zlostavljanje je počelo još 2003. godine, kada je jedan dječak rekao svojoj majci kako djevojčica koristi vještičje čini. Nakon toga počinju po nju teške muke, tijekom kojih su je rođaci zatvorili u plastičnu vreću, izbacili je kroz prozor stana sa trećeg kata u rijeku, rezali nožem po čitavu tijelu, brutalno tukli remenom i cipelom, te joj na poslijetku stavljali ljutu crvenu papriku u oči, da bi, kako kažu, istjerali vraga iz nje.

Djevojčicu je u London iz Angole, gdje je rođena, dovela njezina 38-godišnja teta nakon smrti njezinih roditelja.

Detektiv Chris Bourlet glavni je i odgovorni čovjek Metropolitan Child Abuse Commanda te kaže kako ga je jako uznemirio čitav slučaj u kojem dijete biva mučeno od strane odraslih osoba koje bi ga trebale štititi.

Naglasio je i kako će se pokrenuti zasebna istraga o mogućoj upletenosti različitih agencija u ovaj krajnje nehumani i stravičan zločin.

Pročitajte više