OSNIVANJE NOVE DUBROVAČKE BANKE

Članovi Poglavarstva grada Dubrovnika na današnjoj su sjednici prihvatili zaključak o gospodarskoj opravdanosti osnivanja Nove dubrovačke gradske banke.

Tu inicijativu gradska uprava temelji i na bankarskoj tradiciji i činjenici da će sadašnja Dubrovačka banka pripajanjem Novoj banci sa sjedištem u Zadru od 1. listopada izgubiti svoje ime.

Zamisao o osnivanju Nove dubrovačke gradske banke potekla je od Južnohrvatske stranke, članice vladajuće koalicije u Dubrovniku, nakon čega je studija o gospodarskoj opravdanosti osnivanja nove regionalne banke, kako je kazao član Poglavarstva za financije, pokazala opravdanost osnivanja banke. Procjenjuje se da bi banka mogla biti osnovana do konca 2005.

Gradonačelnica Dubravka Šuica obvezala je Gradski upravni odjel za financije da preispita mogućnost udjela grada u osnivačkom kapitalu banke od 25 posto plus jedne dionice. Dodakla je kako će biti raspisan javni natječaj za izbor savjetodavne tvrtke koja će provesti sve pravne, novčarske i druge aktivnosti u vezi s osnivanjem banke temeljni kapital koje bi trebao biti 40 milijuna kuna.

(Hina) xhšpa yvkn

Pročitajte više