Osnovana globalna Anti PowerPoint stranka: Bore se protiv dosadnih prezentacija

DANAS je u Zurichu osnovana globalna Anti PowerPoint stranka (APPP), koja djeluje kao međunarodni pokret s ciljem podizanja svijesti javnosti o problemima vezanim uz PowerPoint prezentacije. APPP sebe vidi kao predstavnika nekih 250 milijuna ljudi diljem svijeta, koji su svakog mjeseca prisiljeni prisustvovati dosadnim prezentacijama u tvrtkama, fakultetima i školama.

Vođe pokreta smatraju da ovaj dio "ugnjetavane" populacije dosad nije bio kvalitetno politički predstavljen te se nadaju da bi kroz neko vrijeme mogli postati četvrta najjača politička snaga u Švicarskoj. Članovi ovog pokreta srž problema vide u samoj upotrebi prezentacijskog softvera poput PowerPointa. Tragičnom smatraju činjenicu da nadređeni mogu nametnuti upotrebu PowerPointa, a podređeni to moraju slušati. APPP tvrdi da u 95 posto slučajeva upotreba obične ploče daje bolje rezultate.

Cilj - smanjenje broja dosadnih prezentacija

Ultimativni cilj ovog pokreta je smanjenje broja dosadnih prezentacija diljem svijeta i oslobođenje od "nužnosti" PowerPointa. Dakle upućeni su na liberalizaciju prezentacijskih mogućnosti, a ne na uništenje samog PowerPointa. Osim toga žele privući pažnju na činjenicu da većina zaposlenika i studenata takve prezentacije smatra suvišnima, uz naznake da izgubljeno vrijeme na njima donosi ekonomsku štetu od 350 milijardi eura na globalnoj razini.

Ukoliko se pronalazite u njihovom političkom programu, evo dobre vijesti. Članstvo je u potpunosti besplatno, a registrirati se možete na stranicama stranke.

Pročitajte više