osnovana regionalna organizacija hss-a za zapadnu hrvatsku

Potpredsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Ante Simonić predstavio je na današnjoj konferenciji za novinstvo u Rijeci novoosnovanu regionalnu organizaciju te stranke za Istarsku, Primorskogoransku i Ličkosenjsku županiju.

Simonić, koji je izabran za predsjednika regionalne organizacije HSS-a, rekao je kako njezin osnutak izražava viđenje budućega regionalnog razvoja Hrvatske.

Dodao je da je to viđenje u skladu s Radićevim učenjem o jedinstvenosti Hrvatske, ali i poštivanjem raznolikosti i tradicije svih njezinih krajeva. Osim te regionalne organizacije, HSS ima još četiri takve organizacije.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, Simonić je rekao da HSS podupire projekt ´Družba Adria´ kad je riječ o dovođenju kapitala i suvremenih znanja, ali kao stranka zahtijeva da se izrade sve potrebne studije za zaštitu okoliša.

Reagirajući na tvrdnje HSLS-ove saborske zastupnice Dorice Nikolić o postojanju tzv. riječkog lobija u Zagrebu, Ante Simonić je rekao kako nije član nikakvog lobija, te da u Zagrebu ´djeluje na afirmaciji svega dobroga´.

Pročitajte više