Osnovna škola Jordanovac podizanjem zelene zastave obilježila obnovljeni status međunarodne eko-škole

ZAGREBAČKA osnovna škola "Jordanovac" danas je na svom pročelju istaknula zelenu zastavu prestižno međunarodno priznanje koje Zaklada za odgoj i obrazovanje u okolišu (FEE) dodjeljuje školama koje su predanim radom na svom ekološkom programu postigle zavidne rezultate i tako ispunile visoko postavljene kriterije.

Zahvaljujući statusu međunarodne eko-škole Osnovna škola Jordanovac dobila je danas i donaciju hrvatske kartične kuće Diners Club Adriatic, u iznosu od 250.000 kuna za obnavljanje rasvjete oko i ispred škole, priopćeno je danas iz Dinersa.

Ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba Gordana Buljan Flander rekla je kako je to značajan doprinos smanjenju nasilja prema djeci i među djecom. Dodala je i kako je ta donacija dobar primjer društvene odgovornosti tvrtki prema široj zajednici, a sama činjenica da se radi o eko-školi govori o značaju tog međunarodnog projekta kojim se može skrenuti interes tvrtki i na društvene probleme.

Tvrtka Diners Club Adriatic time se, prema normama eko-škola uvrštava na prestižnu listu kumova škole. Predsjednik Uprave Dinersa Žarko Kraljević izrazio je zadovoljstvo što donacijom pomažu suzbijanju zlostavljanja djece i među djecom.

Program međunarodne eko-škole prepoznat je kao jedan od najuspješnijih modela odgoja i obrazovanja za okoliš u svijetu. U Hrvatskoj se uspješno provodi od kraja devedesetih, uz sudjelovanje 150 osnovnih i srednjih škola. Status međunarodne Eko-škole stekla je 2001. prva generacija, odnosno 20 hrvatskih škola.

(Hina) pp/xbma yaz

Pročitajte više