Osobni, a ne javni interes: Baldasar u Zagrebu sklapao sporazum sa Bandićem na trošak Splićana

Foto: Hina, Facebook

SPLITSKI gradonačelnik Ivo Baldasar putovao je u Zagreb na sklapanje sporazuma sa Milanom Bandićem službeno. Proizlazi to iz odgovora koji je poslan vijećniku stranke Pametno Jakovu Prkiću.

Baldasar naplatio dnevnice i parking, spavanje bilo gratis

Iz odgovora Banovine proizlazi da je Baldasar boravio četiri dana u Zagrebu službeno. Čemu četiri dana s obzirom na prilično tanak broj sastanaka koje je splitski gradonačelnik imao, nije najjasnije.

Prkiću je poslan nalog za službeno putovanje Ive Baldasara na sastanak u Ministarstvu branitelja te sudjelovanje na danu poduzetnika i nazočnost na Nacionalnom danu Rusije.

Četiri dana sa dnevnicom po 170 kuna, službeno vozilo i parking od 48 kuna, sve skupa 643 kune. Baldasar vjerojatno nije spavao na klupi u parku, no troškova smještaja nema. Moguće da je prespavao kod kćeri.

Sastanak sa Bandićem: Razne teme o suradnji - u vezi gradskih tvrtki

Baldasar je rukom ispisao s kim se sve sastao u Zagrebu, no ne i zbog čega. Što je radio na sastanku u Jadranskom osiguranju, ne zna se. Bio je i negdje vezano za Spaladium arenu. Gdje, nije poznato. U Ministarstvu branitelja bio je zbog stanova za branitelje i POS kod Žrnovnice. 

Naročito je zanimljiv dio koji se odnosi na sastanak sa Bandićem. U zagrade je stavio "razne teme o suradnji", a onda ispod dopisao "u vezi gradskih tvrtki". Iz aviona se vidi da je naknadno zaključio da bi se termin "razne teme o suradnji" mogao protumačiti na pravi način, a to je da je u putnom nalogu gradske uprave naveo svoju političku aktivnost vezanu uz predstojeće lokalne, a moguće i parlamentarne izbore. 

Zašto bi to Splićani trebali financirati? Kakve veze sklapanje koalicije Baldasara i Bandića ima sa Gradom Splitom i gradskim proračunom iz kojeg se financira putovanje?

Prkić: To se ne radi

Vijećnik Prkić je komentirao kako nije u redu službeno putovanje koristiti za osobnu političku promidžbu.

"To se ne radi. Mi, građani Splita, platili smo gradonačelniku put u Zagreb da zastupa naše interese, a ne svoje osobne", napisao je Prkić na svom Facebook profilu, a zatražio je i stručnu pomoć oko regularnosti putnog naloga Ive Baldasara.

Gradonačelnika je Prkić već prozvao zbog dozvole izvođaču radova u Puntarskoj ulici na sjevernoj strani Marjana da nastave radove unatoč zabrani zbog sezone. Prkića je zgrozilo obrazloženje da bi u protivnom investitor pretrpio štetu. Podsjetio je Baldasara da to nije javni, nego privatni interes.

Baldasar se okreće Rusima

Baldasar je, pak, očito smišljajući kako će ispuniti ovaj nalog, odgovorio da ga Prkić već neko vrijeme uhodi i da bi on samo zabranjivao, za razliku od njega, koji na svaki način želi pomoći svojim sugrađanima.

Inače, iz putnog naloga vidljivo je i da dolaskom Denisa Krnića, koji je svojedobno kao novinar Slobodne Dalmacije najavio mogućnost gradnje ruskog nosača aviona u Brodosplitu, jača i Baldasarova zainteresiranost za Rusiju. Ne samo da je bio na Nacionalnom danu u Zagrebu, nego se i sastao radi dogovora oko potencijalnih ruskih investitora u Split. 

 

Pročitajte više