Ostao bez para: Kerum prodaje Vilu Rosinu za 10 milijuna eura!

KERUM za 10 milijuna eura prodaje Vilu Rosinu na Bačvicama. Riječ je o zaštićenom kulturnom dobru pa se pravo prvokupa mora ponuditi Gradu Splitu. Kerum za sjednicu 25. veljače (idući petak) predlaže Gradskim vijećnicima da ne iskoriste pravo prvokupa.

Kerum prodaje, tko kupuje?

Ako Kerum prodaje, onda ima i kupca. Čini se da je voda došla do grla kad se Kerum rješava Rosine, jer se radi o definitivno najboljoj parceli u gradu, nad samom plažom Bačvice. Čemu prodaja, kad je Kerum navodno od posrnulog Spectatora za 50 milijuna kuna otkupio teren prekoputa Rosine? Moguće je da se radi o manevru, da je kupac zapravo netko iz obitelji (opet nećak Sapunar?), a možda se situacija stvarno otela kontroli. 

Hipoteka Zagrebačke banke od 6,9 milijuna eura

Vrijedi svakako napomenuti da je atraktivna nekretnina opterećena hipotekom Zagrebačke banke od 6,9 milijuna eura s kamatama. 

U svoje doba projekt hotela koji je trebao niknuti oko vile izazvao je zgražanje stručnjaka. Prema predstavljenom planu, vila dignuta 1901. godine trebala je praktično nestati među zgradurinama novog hotelskog objekta. Veliki su bili planovi, ali kriza, hotel Marjan i Kerumova megalomanija uzeli su svoj danak.

Pročitajte više