Ostrovo: U eksploziji lakše ozlijeđene tri osobe

DVOJICA djelatnika protueksplozijske zaštite PU vukovarskosrijemske i bagerist lakše su danas ozljeđeni u eksploziji u mjestu Ostrovo kod Vinkovaca kad su izmještali veću količine minskoeksplozivnih sredstava i oružja koje je otkriveno jučer u ruševnoj i nenastanjenoj kući u tome mjestu, doznaje se od glasnogovornika PU Miroslava Janića.

Veću količinu minsko-eksplozivnih sredstava i oružja otkrili su jučer komunalni radnici koji u tom mjestu polažu plinske instalacije.

"Jedan od ozlijeđenih djelatnika protuekaplozijske zaštite PU zadobio je ogrebotine dok je drugi djelatnik i bagerist u stanju šoka. Svi su prevezeni u Opću bolnicu Vinkovci" rekao je novinarima Janić dodajući kako se eksplozija dogodila u trenutku kada je bager prilikom radova na uklanjanju ruševnih dijelova kuće zahvatio betonsko-metalnu ploču.

Policija je osigurala mjesto događaja. Za sada je u napuštenoj kući pronađena veća količina minsko-eksplozivnih sredstava i streljiva te protuavionski top i protutenkovska raketa tipa "Strijela".

Prema riječima Miroslava Janića u prvih šest mjeseci ove godine PU vukovarsko-srijemska izuzela je od građana oko 32.000 komada ubojitih minsko-eksplozivnih naprava i oružja među kojima 217 ručnih bombi, 311 mina, oko 30.000 komada streljiva, 32 topnička projektila te 7 avio-bombi.

(Hina) xžd yvkn

Pročitajte više