Osuđeni diler droge glumio bombaša samoubojicu na prosvjedima u Londonu

22-GODIŠNJI Omar Khayad iz Bedforda, koji je u petak prosvjedovao pred danskom ambasadom u Londonu odjeven kao bombaš samoubojica, osuđen je u prosincu 2002. godine zbog preprodaje heroina i kokaina, doznaje BBC.

Khayad je osuđen na pet i pol godina zatvora zbog preprodaje heroina i kokaina, a iz zatvora je pušten nakon što je odslužio polovicu kazne.

Ured britanskog premijera Tonya Blaira je u kratkom priopćenju izdanom nakon prosvjeda u petak poručio kako je "ponašanje nekih muslimanskih prosvjednika u Londonu apsolutno neprihvatljivo".

Asif Nadim, koji vodi džamiju u Bedfordu, kazao je kako se muslimanska zajednica ograđuje od Khayadovog ispada. I sam Khayad se ispričao zbog imitiranja bombaša samoubojice tijekom prosvjeda pred danskom ambasadom.

"Kad sam se odjenuo kako sam se odjenuo, napravio sam isto što i danske novine koje su objavile karikature, ako ne i gore od toga." - poručio je Khayed u isprici.

Podsjetimo, u prosvjedima koji se širom svijeta održavaju zbog objave karikatura islamskog proroka Muhameda dosad je smrtno stradalo pet osoba, a među njima i jedan 14-godišnji dječak u Somaliji.

N.B.

Pročitajte više