Osumnjičeni Kovač je onaj lik koji je prošle godine izumio dostavu

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL, Facebook

RANO jutros policija i USKOK na području Međimurja uhitili su župana Matiju Posavca, neslužbeno doznajemo.

Navodno se radi o sumnjama u počinjenje niza kaznenih djela, od zlouporaba položaja i trgovanja utjecajem do primanja mita.

Uhićeno je više osoba. Osim Posavca, istragom je obuhvaćen i SDP-ov zastupnik Stjepan Kovač, ujedno i bivši gradonačelnik Čakovca.

Tko je Stjepan Kovač?

Kovač je rođen 9. veljače 1976. u Čakovcu. Završio Međimursko veleučilište u Čakovcu i član je SDP-a.

Mediji su o bivšem čakovečkom gradonačelniku pisali u travnju prošle godine, kada je završio u izolaciji te skicirao način dostave hrane i to objavio na Facebooku. Izum se temelji na tome da netko od kuće naruči hranu i onda mu je netko dostavi na vrata.

"U samoizolaciji se također mora raditi. Pripremam način dostave svježih namjernice naših certificiranih OPG-ova s čakovečkog placa. Na taj način bi građanima omogućili stalno svježe namirnice na kućni prag, a našim proizvođačima mogućnost prodaje proizvoda koji ne mogu čekati. Uskoro ćemo pripremiti konkretan prijedlog. Usporedno kontaktiramo proizvođače kako bi sve bilo što brže realizirano te u skladu sa svim trenutnim mjerama Stožera civilne zaštite", napisao je Kovač.

Kasnije je iz Čakovca stigla vijest kako je Kovačeva dostava zaživjela te je svim građanima omogućena kupovina na takozvanom on-line placu. Radi se o platformi za kupnju prehrambenih proizvoda koji se inače kupuju na placu, poput voća, povrća, sireva, suhomesnatih proizvoda, domaćih ulja i vina.

Razradio cijeli plan i nacrtao ga

Podsjetimo, Kovač je svoj plan razradio na velikom komadu papira. Na njemu je nacrtao kružni koncept dostave hrane.

Tako je osmislio koncept u kojem naručitelj naručuje hranu od OPG-a, a OPG kontaktira dostavljače koji onda hranu nose naručitelju. Kovač je razradio i neke detalje. Primjerice, napominje, naručitelj mora napisati adresu na koju želi da mu se dostavi hrana. Također, naručitelj, prema Kovačevom planu, treba napisati koji artikl želi. Treba naručiti i količinu da mu ne bi, primjerice, pred kuću došao šleper pun blitve.

Pročitajte više