Osumnjičenog za atentat u Beogradu odale su tetovaže, u bombu je stavio matice šarafa

Foto: Instagram/Dnevni Avaz

SRPSKA policija sumnjiči 50-godišnjeg Milivoja Lovrenovića iz Bosanske Gradiške da je 13. rujna ubio 30-godišnjeg Strahinju Stojanovića u Beogradu, a identificiran je po tetovažama i ožiljcima koji su se vidjeli na snimkama videonadzora. 

>> VIDEO Ovo je osumnjičeni za atentat u Beogradu

Lovrenović je, kako se vidi na tim snimkama, na dan zločina koristio električni bicikl, a eksploziv je nosio u ruksaku na leđima. Kako bi bomba bila ubojitija, atentator je u nju navodno stavio matice šarafa.

Kako pišu beogradski mediji, Lovrenović je električnim biciklom prošao pored hrama svetog Save, a zatim se kroz centar grada spustio do rijeke Save, gdje je preko mosta prešao na novobeogradsku stranu.

>> Identificiran osumnjičeni za atentat u Beogradu, raspisana međunarodna tjeralica

Usput ga je snimilo desetak kamera, uključujući i onu u elitnom naselju "Vest 65" na Novom Beogradu, gdje je ubojica u podzemnoj garaži podmetnuo bombu pod Stojanovićev terenac BMW X5.

Nakon što je podmetnuo bombu čekao je Stojanovića da terencem izađe na ulicu, a potom i telefonom aktivirao eksploziv. Lovrenović se odvezao do Save i bacio bicikl u vodu.

Na obali se presvukao i kamera ga je tada uhvatila bez kacige i jasno mu se vidjelo lice. Ista kamera snimila je Lovrenovićev ožiljak na nozi. Nakon što se presvukao osumnjičeni je pobjegao i od tada ga kamere više nisu "uhvatile". Pretpostavlja se da je odmah pobjegao iz Srbije, ilegalno preko Drine, prenosi Dnevni Avaz.

Pročitajte više