Osumnjičenom za ubojstvo vilama u Starom Topolju određen 48-satni pritvor


DAMIR MOŠKUN iz Starog Topolja, kojeg se sumnjiči da je brutalno ubio 52-godišnju Šteficu Kranjčec i njezina psa, oko 10 sati priveden je istražnoj sutkinji Županijskog suda u Slavonskom Brodu Jadranki Đaković.

Tijekom ispitivanja kod istražne sutkinje osumnjičeni za ubojstvo je tvrdio kako mu je loše i da je jako gladan pa je sutkinja Đaković dala pravosudnom policajcu novac kojim je ovaj kupio kruh, tirolsku salamu i bočicu multivitaminskog ABC soka za osumnjičenika, piše Jutarnji list. Pred sutkinjom je Moškun tvrdio kako se branio od napada susjede.

Određeno mu 48-satno zadržavanje u pritvoru

"Tvrdi da je on nije usmrtio nego da je ona ozlijeđena na nekakav način i da je otišla u svoju kuću", izjavila je Đaković. Ona mu je odredila 48-satno zadržavanje u pritvoru , a u tom roku Županijsko državno odvjetništvo mora podnijeti istražni zahtjev.

Obdukcija tijela nesretne Štefice Kranjčec bit će obavljena sutra u Općoj bolnici Dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu. Podsjetimo, njezino tijelo i lešina mrtvog psa jučer su ujutro pronađeni u obiteljskoj kući u Starom Topolju. Policija je potvrdila kako je umrla nasilnom smrću, a pokraj tijela pronađene su i vile kojima je ubijena.

Moškun boluje od PTSP-a

Na obavijesni razgovor ubrzo je priveden 50-godišnji Damir Moškun s kojim je žena, navodno bila u sukobu. Po riječima mještana Starog Topolja, Moškun boluje od PTSP-a i često maltretira stanovnike mjesta, a policiji je otprije poznat po nasilničkom ponašanju.

Pročitajte više