Osveta: Vodičani napali Dinamovog golmana Filipa Lončarića i njegove prijatelje

JUČER su u ranim jutarnjim satima u Vodicama napadnuti 23-godišnji član NK Dinama, njegov 24-godišnji prijatelj te dvije 22-godišnjakinje i 23-godišnjakinja iz Zagreba, izvijestila je PU šibensko-kninska.

Policija službeno ne želi otkriti o kojem je Dinamovcu riječ, ali Index doznaje kako je napadnuti 23-godišnjak Filip Lončarić, rezervni golman Dinama.

Na motociklima naganjali automobile po Vodicama

Vodički dvojac je jučer oko 5.15 sati u Artinoj ulici u Vodicama, bez ikakvog povoda, počeo vrijeđati društvo iz Zagreba koje je svojim automobilima Audi i Mercedes, zagrebačkih oznaka, stalo pred pekarnicom.

Kako bi izbjegli daljnji sukob, 23-godišnji Lončarić i njegov 24-godišnji prijatelj su sjeli nazad u Audi, a djevojke u Mercedes te su se zaputili prema centru Vodica.

No, vodički razbijači nisu odustajali. Na mopedima su krenuli za Audijem u kojemu se nalazio Dinamovac te su gađali automobil kacigama!

Otišli po pojačanje

Potom su Vodičani otišli u obližnji kafić i slagali ekipi da ih je društvo iz Zagreba napalo. U potrazi za Audijem i Mercedesom tad su im se pridružile još četiri osobe na tri motocikla. Mercedes su pronašli u ulici Kamila Pamukovića te su djevojke u automobilu počeli vrijeđati.

Preplašene djevojke dale su se u bijeg te su na putu prema Trgu Kneza Branimira izletjele vozilom sa ceste. 22-godišnja vozačica, koja je automobilom naletjela na betonski čunj, tad se s prijateljicama zaključala u automobil po kojemu su vodički divljaci počeli udarati rukama, pritom ih vrijeđajući. Djevojke su u šoku pozvale policiju.

Zaradili prijave za nasilničko ponašanje i zločin iz mržnje

U policijskoj postaji Vodice dovršena je kriminalistička obrada nad 24-godišnjakom i 26-godišnjakom iz Vodica, koje se tereti za nasilničko ponašanje i zločin iz mržnje počinjen prema Lončariću i njegovim prijateljima.

Po dovršenoj kriminalističkoj obradi, danas tijekom dana će osumnjičeni 24-godišnjak i 26-godišnjak uz kaznenu prijavu biti dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku.

U Dinamu "nemaju komentara"

Siniša Jagodić, član Uprave Dinama zadužen za odnose s javnošću, rekao je da "nemaju nikakvu ni službenu ni neslužbenu informaciju o slučaju pa ga ne mogu komentirati".

Vodičani se još u travnju zakleli da će "ovo lito mlatit purgere radi osvete"

U Osijeku se 5. travnja ove godine igrala utakmica Osijek-Hajduk, na kojoj je bilo oko 2.000 pripadnika Torcide. Skupina od sedam ili osam Bad Blue Boysa napala je tom prilikom četvoricu mladića na jednoj benzinskoj postaji na putu prema Slavoniji.

Vodičani su stali na benzinskoj postaji kako bi popili nešto i nalili gorivo u automobil, a maskirani huligani su ih okružili palicama. Svjedok događaja ispričao je kako su Vodičani napadačima tad rekli: "Nemojte biti pičke, ionako vas je više, ajmo na šake", a ovi su rekli: "Ma kaj na šake, mater vam jebem tovarsku" i počeli ih mlatiti teleskopskim i bejzbol palicama.

Kad su ih prebili, jedan od huligana je kleknuo na prsa dečku koji je ležao na podu ošamućen od udaraca i bengalku mu ugasio na jagodičnoj kosti! Mladić je zamalo izgubio oko, a na licu su mu i dalje vidljivi tragovi travanjskog okršaja.

Nakon što se za taj napad pročulo na tribini u Osijeku, odmah su neki dečki iz Vodica rekli kako će "ovo lito mlatit purgere radi osvete". Doznajemo i da se neki od lokalnih Torcidaša po Vodicama hvale prijateljima kako u posljednje vrijeme svakodnevno tuku Zagrepčane.

Vodička Torcida se ogradila od napada: U naše Vodice svi dobronamjerni gosti su dobrodošli

"Travanjski napad u Slavoniji u kojem su jednom od naših pripadnika nanesene teške tjelesne ozlijede, a o kojem vaš portal do danas ni riječi nije napisao, uistinu se zbio. Huligan je kleknuo na prsa momku koji je ležao na podu ošamućen od udaraca i bengalku mu ugasio na jagodičnoj kosti! Mladić je zamalo izgubio oko, a na licu su mu i dalje vidljivi tragovi travanjskog okršaja. Događaj koji se prošlog vikenda zbio u Vodicama ni na koji način nije povezan s gore navedenim vandalskim činom niti s Torcidom Vodice", priopćili su iz Kluba navijača Hajduka Torcida Vodice.

Dodaju i kako Lončarić "nije ni prvi ni jedini `Plavi` koji ljetuje u Vodicama" i kako mu to nije prvo ljetovanje u tom gradu te se ograđuju od napada i najave pojedinih huligana s utakmice kako će "ovo lito mlatit purgere radi osvete". Iz Kluba navijača Hajduka Torcida Vodice za kraj su poručili: "U naše Vodice svi dobronamjerni gosti su dobrodošli".

Pročitajte više