Otac koji je na nastavi napao učitelja svoje kćeri u Trogiru završio u pritvoru

Ilustracija: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Protiv oca (48) učenice trogirske osnovne škole koji je jučer za vrijeme nastave ušao u učionicu i napao nastavnika podnesena je kaznena prijava zbog prisile prema službenoj osobi. Muškarac je nakon završenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, doznaje se u policiji.

Uhićen je jučer nešto prije 13 sati. Podsjetimo, nakon što je stigao u školu, muškarac je ušao u učionicu i nasrnuo na nastavnika biologije i kemije zato što je prethodno oduzeo mobitel njegovoj kćeri.

Nastavnik učenici oduzeo mobitel

Nastavnik je to napravio zato što se učenica za vrijeme nastave i suprotno pravilima škole zabavljala na mobitelu umjesto da je pratila gradivo.

Od nje je tražio da mu preda mobitel, koji joj je namjeravao vratiti nakon sata, no učenica je to u međuvremenu javila svom ocu, koji je potom na neprimjeren način reagirao i zgrozio učenike i djelatnike škole, ali i cijelu javnost.

Otac je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi

Policija je službeno rekla da su provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili postojanje osnovane sumnje da je 48-godišnjak 27. ožujka u obrazovnoj instituciji uporabom sile spriječio djelatnika institucije u obavljanju službenih radnji, odnosno u odvijanju nastave i provedbe pravilnika o kućnom redu, te tako počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi. 

Kako se doznaje, nastavnik je odmah nakon incidenta zatražio liječničku pomoć, no srećom nije zadobio ozljede.

Pročitajte više