Otac nadrogirao i silovao maloljetne prijateljice svoje kćeri: "Seks je bio dogovoran"

Foto: 123rf

OTAC (42) iz Brisbanea napio je i nadrogirao školarke, kćerine prijateljice, prije nego ih je nagovorio na seks, prenosi Independent.

Već je osuđen zbog silovanja nakon što je njegova 14-godišnja žrtva izjavila da je bila prisiljena na seks i prijavila ga policiji.

Seks je bio dogovoran?


Druga djevojčica (17) je na Vrhovnom sudu u Brisbaneu izjavila da je seks bio dogovoran.

Očev pravni tim prvo je tvrdio da se seksualni odnos nije ni dogodio. Zatim su promijenili taktiku i na drugom suđenju je otac priznao da se dogodio, ali rekao da je bio u potpunosti dogovoran.

Braniteljica Simone Bain izjavila je prošli tjedan na prizivnom sudu da su izjave djevojčica "vrlo proturječne" u nekim detaljima.

"Pridružio im se u spavaćoj sobi, nije ih prisiljavao"


Rekla je da je njezin klijent priznao "odvratnu situaciju" u kojoj je opio i nadrogirao djevojčice prije seksualnog odnosa, piše Byron Shire News.

Ali, također je rekla da se njegovo ponašanje treba opisati kao "pridruživanje" djevojčicama u spavaćoj sobi, a ne "prisiljavanje" na seks.

"Zastarjelo" je analizirati kako se žrtve silovanja trebaju ili ne trebaju ponašati


Otac je uložio žalbu na prizivnom sudu kako bi zamijenio osudu za silovanje osudom za seksualni odnos s maloljetnicom.

Glavna tužiteljica Vicki Lowry rekla je da je ponašanje 14-godišnjakinje bilo "malo neobično", ali da to objašnjavaju njezine godine.

Također je navodno rekla da je "zastarjela praksa" analizirati kako se žrtva silovanja treba ili ne treba ponašati.

Pročitajte više