Otac: Pitali su mi sina je li kršten pa ga cipelarili. Ravnatelj: Pomažemo maksimalno

Foto: Facebook/OŠ Ivan Benković

DRUŠTVENIM mrežama se jučer proširila objava Marija Kocipera, oca srednjoškolca koji je brutalno pretučen u Dugom Selu. Kociper je napisao kako je njegov sin u subotu navečer brutalno iscipelaren te da su to učinila trojica zamaskiranih huligana.

>> Otac iz Dugog Sela: Huligani su cipelarili mog sina. Pitali su ga navija li za Dinamo

"Gdje? Ispred OŠ Ivan Benković!" napisao je zabrinuti otac.

Ravnatelj škole: Pomažemo maksimalno u istrazi

Index je razgovarao s Brankom Golešom, ravnateljem Osnovne škole "Ivan Benković", u čijem se dvorištu odigrao napad na koji se požalio Kociper.  Goleš napominje da se napad dogodio u večernjim satima te da škola nema noćnog čuvara, "kao ni velika većina škola u Hrvatskoj".

"Pomoći ćemo policiji maksimalno u istrazi, učinit ćemo sve što treba", ističe Goleš.

"Ustupit ćemo policiji sve videomaterijale koje imamo, dakle snimke nadzornih kamera. I pomoći koliko možemo, primjerice ako možemo pomoći u prepoznavanju počinitelja", dodaje.

"Nije bilo takvih incidenata s učenicima OŠ 'Ivan Benković'"

Goleš napominje da je tu riječ o srednjoškolcima, koji se znaju u večernjim satima subotom okupljati u dvorištu OŠ "Ivan Benković", na što oni u školi nemaju utjecaja.

Pitali smo ga je li bilo sličnih nasilnih incidenata koji se tiču učenika osnovne škole. "Nije bilo incidenata te vrste koji se tiču učenika naše osnovne škole", kaže ravnatelj Goleš.  

Otac tvrdi da je bilo još sličnih huliganskih napada

Podsjetimo, Kociper je još napisao da su napadači njegova sina prije napada pitali je li kršten i zašto ima dugu kosu.

"S obzirom da se slična stvar koliko sam shvatio iz razgovora s policijom i s osobljem na hitnoj u bolnici Rebro, već dogodila dvojici dječaka prije koji mjesec pozivam roditelje tih dječaka da mi se jave!" napisao je na Facebooku.

Objasnio je i zašto se odlučio objaviti sve na Facebooku.

"Ovaj sam se potez odlučio čim sam saznao da moj klinac nije prvi kojem se to dogodilo i da se iste napadače dovodi u vezu s raznim zlostavljanjima po našem Gradu. Gradu u kojem se na sreću sve zna i jako brzo sazna", napisao je Kociper i dodao kako je i u kontaktu s drugim roditeljima koji su zabrinuti za sigurnost svoje djece u Dugom Selu.

Pročitajte više