Otac poslao potresnu poruku nestalom Karlu: "Sine, daj se lijepo vrati doma..."

VEĆ sedmi dan traje intenzivna potraga za zagrebačkim studentom Karlom Kurtanjekom. Posljednji put 23-godišnjak je viđen u srijedu, 10. travnja, kako biciklom juri u smjeru Jaruna.

Kako je Index jučer objavio, prilikom pretrage stana obitelji Kurtanjek nađena je oporuka koju je Karlo dan prije nestanka ostavio roditeljima. Popisao je što posjeduje te napisao da sve ostavlja ocu i majci. Tu je oporuku potpisao, a napisao je i datum te vrijeme njezina sastavljanja. 

To jutro kada je nestao, s bankomata u kvartu podignuo je još nepoznatu svotu novca.

Karlov otac Dubravko Kurtanjek sinoć je u RTL Direktu ispričao što je Karlo napisao u oporuci.

Što je Karlo napisao u oporuci

"U par redaka napisao je da ostavlja svoju pokretnu imovinu koju jedinu posjeduje, žiro i tekuće račune i nekakve dionice, da to ostavlja supruzi i meni, Jasni i Dubravku. Potpisao se. Datum je bio 9. travnja. Čak je napisao i vrijeme, 10 sati i 29 minuta. I dolje potpis, Karlo Kurtanjek. To je ručno sve napisao", rekao je Karlov otac. 

Karlo je, kažu, radio studentske poslove, a na dan nestanka podignuo je zasad njima nepoznatu svotu novca.

"Imamo informaciju da je podigao novac tu na bankomatu Privredne banke u 8:20, jedan ga je mladić vidio da je izašao iz spremišta i odjurio na biciklu i to je ta priča", dodao je otac Dubravko. 

Riječ je o crveno-sivom biciklu​​​​​​ marke Hercules Olpran Mountain bike.

Prijavljen na fakultetu, ali tamo se nije pojavio

"Na fakultet nije došao, tamo je navodno prijavljen da je došao, ali je provjereno da nije prisustvovao tom kolokviju. Ništa nije naslućivalo da bi se nešto moglo dogoditi", rekao je Karlov otac. 

Iz policije kažu da za Karlom intenzivno tragaju i provjeravaju svaku informaciju koju dobiju, ali da novih saznanja nemaju.

"Računajte da policija prati svaki trag do kojeg dođe. Svaki profil nestale osobe ima u sebi način da građanin baš za tu osobu dojavi korisnu informaciju. Takvih slučajeva u godinu dana ima otprilike stotinjak", rekla je glasnogovornica MUP-a Marina Mandić.

Potresna poruka oca: "Daj se lijepo vrati doma"

I Karlova obitelj moli za pomoć građane koji imaju sigurne i provjerene informacije koje bi im mogle biti korisne. Imaju i poruku za Karla.

"Karlo, to nije agonija, to je nekakvo ne preživljavanje nego životinjarenje. Životinjarenje. Svi smo pogođeni s tim. Tvoja mama Jasna, sestre Edita, Dorotea, nećakinja tvoja Veronika koju jako voliš. I daj, bilo gdje da si, daj lijepo vrati se doma, prekrižit ćemo tu priču i idemo dalje", potresna je poruka oca Dubravka upućena sinu koju je izrekao na rubu suza.

Iako ga bezuspješno traže već tjedan dana, vjeruju da će im se Karlo vratiti.

Pročitajte više