Otac Roma iz Porschea: Moji sinovi nisu ispalili ni metka, nemamo oružje

Screenshot: RTL

PRIČA o svađi dviju romskih obitelji koja je kulminirala pucnjavom prošlog tjedna na zagrebačkom Vukomercu, dobila je novi zaplet.

Naime, obje obitelji za RTL tvrde kako nitko od njihovih nije pucao.

Iz obitelji Osmanović koja je, prema policiji, započela pucnjavu iz svog Porschea pred kamere je stao otac. Tvrdi da nitko od članova njegove obitelji nije ispalio ni metka jer od njegovog samoranjavanja 2012. godine, kako kaže, ni on niti itko iz njegove obitelji nema oružje.

"Bio je pretres moje kuće, svih auta, bili su kod susjeda, nisu našli ništa. A kod njih su našli dokaz. Moja dva sina nevini su dobili pritvor mjesec dana u zatvoru. Moji susjedi nemaju se čega bojati, ja živim toliko godina ovdje, nikad nisu imali problema", tvrdi Muharem Osmanović, otac osumnjičenih.

Osmanović optužuje Zahiroviće za veze s Bandićima

Nekoliko ulica dalje, pred kućom ispred koje se prošle srijede pucalo, obitelj Zahirović priča posve drukčiju priču. Obitelj Zahirović i dalje, suprotno policijskom nalazu, tvrdi da ni od njih nitko nije pucao. Da iza svega stoji dug od četiri tisuće eura potvrđuju obje obitelji, s tim da Muharem Osmanović optužuje Zahiroviće da su mu ukrali robe u tolikoj vrijednosti. Nakon smrti Šerifa, glave obitelji Zahirović, došao je riješiti dug, a oni su ga, tvrdi, pretukli. A bio je tamo i nakon pucnjave.

"A oni su na balkonu, viču 'evo, evo, će nas ubiti'. Policajci na mene, bacali su me, cipelarili su me", priča dalje Muharem Osmanović. I to, kaže, zato što Milan Bandić ima veze sa Zahirovićima. "Ja pričam kako je bilo, ali kome da pričaš kad imaju s Bandićem najveću vezu. Ja protiv Bandića nemam ništa, ni protiv policije nemam, ako sam kriv ja ću stati pred zakon", nadodaje Osmanović.

"To su lažljivci, ljudi koji lažu i policija ništa njima, oni dođu policiji, zapišu ih i opet ih ostave. Evo, jučer su tu opet došli da me napadaju", tvrdi Sarajka Zahirović, majka osumnjičenog.

Pročitajte više