Otac uhićenog Boysa: Moj sin nije imao nož, Grk je nož bacio prema njemu

Foto: Kostas Tzoumas/Eurokinissi/PIXSELL

Tjednik Nacional danas je donio izvješće grčke policije o sukobu u Ateni u kojemu se nalazi i popis svih uhićenih huligana te kronologija događaja kao i opisi onoga što je prethodilo sukobu.

>>Nacional: Obračun navijača bio dogovoren, znaju se organizatori. Oni su pobjegli

Nacional piše kako su organizatori pohoda na Atenu dvojica starijih navijača, neformalnih vođa BBB-a, koji su uspjeli pobjeći iz Grčke na vrijeme.

Između ostalog, u dokumentu koji posjeduje Nacional stoji kako je kod P. L., rođenog 2000. godine, nađen preklopni nož oštrice dužine 8 centimetara. Nož je nađen i kod E.L., rođenog 2001. godine, stanovnika Atene s albanskim dokumentima.

Grčki mediji su u više navrata pisali kako je policija među navijačima uspjela izolirati pet glavnih osumnjičenih za ubojstvo. Među njima su Hrvat, Albanac i tri Grka. Grčki portal Newsit piše kako su kod Hrvata i Albanca u trenutku uhićenja nađeni noževi na sklapanje na kojima je bila krv.

Otac P. L.-a: Nož je Grk bacio prema njemu

Stupili smo u kontakt s ocem P. L.-a koji nam govori da prema riječima njegovog sina nož nije bio kod njega.

"Mi imamo neke informacije, čuli smo se i sa sinom, a postoje i priče ostalih navijača. I moj sin, ali i ostali dečki govore da je prilikom uhićenja jedan Grk bacio nož prema mom sinu. On taj nož nije ni dodirnuo. On je nađen pored njega, a ne kod njega.

On nam je u prvom pozivu rekao da mu žele prišiti nož. No to neće uspjeti jer se sad čeka DNA analiza. On nož nije dirao i nož nema ništa s njim", govori otac mladića P. L.

Ističe kako mu je žao da se prvotno ova informacija objavila s punim imenom i prezimenom njegova sina, pogotovo jer, tvrdi, "nož nije dirao pa samim tim nikoga i nije mogao ubosti".

Pitali smo ga ima li informacije kako je sada u zatvoru njegovom sinu i ostalim navijačima.

"Nismo se čuli, znamo da ih razmještaju, on još obavijest nije dobio", dodaje.

Podsjetimo, skupinu od stotinjak hrvatskih državljana tereti se za 11 kaznenih i prekršajnih djela, a poseban naglasak je stavljen na istragu ubojstva 29-godišnjeg navijača AEK-a, za što su osumnjičeni Hrvat, Albanac i tri Grka.

Svi idu u istražni zatvor

Za svih 105 osoba uhićenih nakon žestokog uličnog sukoba navijačkih skupina pred stadionom AEK-a u Ateni, u kojem je ubijen 29-godišnji Michalis Katsouris, određen je istražni zatvor, javljaju grčki mediji. Uhićenici će biti raspoređeni u 16 različitih zatvora na grčkom teritoriju, objavio je grčki portal sdna.gr.

Navedeno je da će osmorica hrvatskih državljana biti odvedeni u zatvor u Avloni, a šestorica u zatvorsku jedinicu u Koridalosu, koja se nalazi između Atene i Pireja. Preostalih 27 zatvorenika će biti raspoređeno u 14 zatvorskih jedinica.
Tendencija je da optuženici budu razdijeljeni u manje skupine koje bi brojale do tri osobe.
 

Pročitajte više