Otkazan skup potpore generalu Norcu najavljen za danas u Otoku

SKUP potpore umirovljenome generalu i alkarskome vojvodi Mirku Norcu, najavljen za danas u njegovu rodnom mjestu Otoku, nije održan.

Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Cetinskoga kraja Ante Smoljo izjavio je kako je skup potpore generalu Norcu otkazan jer je ocijenjeno da bi mu više štetio nego koristio.

Također je rekao da je danas u Sinju održan zajednički sastanak čelnika nekoliko udruga proisteklih iz Domovinskog rata Cetinskoga kraja, zatvoren za javnost, na kojemu su bili i čelnici nekoliko županijskih udruga. Raspravljali su i o Mirku Norcu, posebice o njegovu odlasku u Haag, ali je zaključeno da se o tome javnosti ne daju informacije, rekao je Smoljo.

General Norac će se u četvrtak, 8. srpnja, u Haagu očitovati o tome osjeća li se krivim za zločine počinjene 1993. u akciji Medačkome džepu, za koje je optužen u svibnju ove godine, a u Haag će, kako je izjavio njegov odvjetnik, ići dobrovoljno. Mirko Norac je u pritvoru u Rijeci nakon pravomoćne presude kojom je osuđen na 12 godina zatvora zbog ratnog zločina u Lici.

Pročitajte više