Otkrilo se: Kerum na Zapadnu obalu potrošio namjenska sredstva za smetlište Karepovac

OTKAKO se počela graditi Kerumova Zapadna obala, svi se pitaju odakle novac?! Prva faza košta 38 milijuna kuna, no to nije sve. Još će novca trebati da se posao završi.

Danas se napokon otkrilo što je posrijedi. Kerum financira izgradnju Obale iz namjenskih sredstava za sanaciju splitskog smetlišta Karepovac. Splićani su svake godine izdvajali po 10 milijuna kuna za rješenje tog urgentnog problema. Pedeset milijuna preko noći je nestalo! Ali ne za Karepovac. Nego za Keruma i njegovu Zapadnu obalu!

50 milijuna kuna za Karepovac potrošeno na Zapadnu obalu

Ovu gadnu blamažu danas je na sjednici Gradskog vijeća razotkrio vijećnik HSP-a Luka Roguljić. "Mene zanima što je sa namjenskim sredstvima za Karepovac, što je s tih 50 milijuna kuna?", tražio je Roguljić konkretan odgovor.

"To je potrošeno. Za komunalu", nevoljko je iscijedila Ljiljana Vučetić, šefica gradskih financija. Kako danas nema druge komunale, nego Zapadne obale, sve je rekla. I ujedno odgovorila svima koji se pitaju, odakle novac.

Kerum ponovno slagao

Šteta je višestruka. Em nema više novca za Karepovac, em se i Zapadna obala uređuje novcem građana Splita, premda je Kerum u nekoliko navrata govorio kako "lungo mare" pred hotelom Marjan Splićane neće koštati ni kune. Reklo bi se, lagao je.

Pročitajte više