Otkriveni novi dokazi protiv Vojislava Šešelja?

VISOKA dužnosnica Srpske radikalne stranke Gordana Pop Lazić tvrdi da su direktorica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić i Televizija B92 Haškom sudu dostavili niz snimaka govora Vojislava Šešelja koje je vođa radikala održao sa srpskim dobrovoljcima, a koji će navodno biti iskorišteni u njegovoj haškoj optužnici.

Pop Lazić je na konferenciji za novinare kazala kako je dokazni materijal dostavljen Haškom sudu, ali njegova autentičnost još nije dokazana, prenosi Blic. Šešelj navodno tvrdi kako ovi novi materijali mogu čak i biti iskorišteni u njegovoj obrani.

"Haško tužiteljstvo svoju je optužnicu protiv Šešelja dovelo do apsurda što pokazuju i video snimke prikazane na suđenju u četvrtak. One su najbolji pokazatelj da tužiteljstvo nema ni svjedoka ni dokaza", kazala je Pop Lazić, te istaknula kako se protiv Šešelja vodi politički proces u kojem je on optužen za političko djelovanje i za svoju nacionalnu i domoljubnu politiku.

"Šešelj dosad na suđenju vodi rezultatom 7:0 jer ga niti jedan svjedok nije ni za što optužio", kaže Pop Lazić, te optužuje tužiteljstvo da obrani otima svjedoke. Šešelj je zbog toga navodno upozorio predraspravno vijeće kako njegove obrane možda uopće neće biti.

Pop Lazić je komentirala i tvrdnje o 300 Srba koje su kosovski Albanci oteli 1999. godine kako bi im izvadili organe i prodali ih na crnom tržištu, a koje je u svojoj knjizi "Lov" iznijela Carla del Ponte. Predstavnica radikala obratila se direktorici Fonda za humanitarno pravo pitanjem zašto se "šuti o zločinima nad Srbima i što će država učiniti po tom pitanju".

J.C.
Foto: AFP

Pročitajte više