Otkriveno tko je pucao u Vanju (14) i kakav je plan imao otac

Foto: Screenshot, Facebook

Motiv ubojstva tinejdžerice Vanje Đorčevski (14) iz Skoplja bio je, vjeruju istražitelji, novac, a u ubojstvu je najgore to što je u slučaj umiješan i njen otac. Kako prenosi Večer, on je komunicirao s glavnim osumnjičenim za njenu otmicu i ubojstvo Ljupčom Palevskim Palčom.

Prema informacijama policije, Vanjina majka je prodala stan i upravo su sredstva od tog stana bila motiv za iznudu.

Plan oca

Tužitelj Gavril Bubevski je rekao da je djevojčica oteta na ulazu u zgradu.

Otac otete i ubijene 14-godišnjakinje podijelio je s ubojicama informacije o tome kada će i kako Vanja izaći iz kuće, kako bi organizirana grupa koju je predvodio Palevski mogla iznuditi novac od majke, rekao je ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski. Vanja je oteta vozilom nestalog, a potom i ubijenog Panča Žižovskog koji je bio u nerazjašnjenoj vezi s jednim od petorice osumnjičenih, navodi Večer.

"Upravo tim vozilom je maloljetnica odvedena nakon što je, prema izjavama osumnjičenih, otac organizatoru dao informaciju o danu i vremenu njenog izlaska iz kuće“, rekao je ministar Spasovski.

Glavni organizator i pucao u djevojčicu

Organizator ubojstva Palevski, kojeg je ministar nazvao monstrumom, bio je taj koji ju je upucao, rekao je.

"Glavni organizator i izvršitelj koji je 27. studenog ubio tinejdžericu iz pištolja, negdje oko 10 sati, uplašio se dokaza koje je policija mogla pronaći u već započetoj istrazi nakon prve prijave počinjenog kaznenog djela. Mogu obećati da ćemo ja i institucija učiniti sve da ovu osobu ili ovo čudovište privedemo pravdi čim kroči na naše tlo", rekao je ministar Spasovski.

Glavni javni tužitelj Skopskog javnog tužiteljstva Gavril Bubevski rekao je da je, prema izjavama privedenih, organizirana grupa odlučila ubiti djevojčici i svejedno od majke zahtijevati novac. Točnije vrijeme ubojstava bit će poznato nakon što stignu rezultati obdukcije, koja je jučer završena.

Pročitajte više