Otkriveno tko je vozač koji je pomeo aute u Dubravi, bježao je s mjesta druge nesreće

Foto: Čitateljica Indexa

POLICIJA je za izazivanje zastrašujuće prometne nesreće u zagrebačkoj Dubravi prijavila 67-godišnjeg Boška Dimitrijevića. Prijavljen je i kazneno za obijesnu vožnju, a policija je objavila da je nesreću na Aveniji Dubrava izazvao dok je bježao s mjesta druge, manje prometne nesreće koju je također skrivio.

Dimitrijević je oko 14:30 Audijem A5 pomeo osam parkiranih automobila, ugrozio nekoliko života prolaznika i završio u potpuno uništenom autu okrenutom na krov nasred tramvajske pruge. 

Konstatirane su mu lakše tjelesne ozljede, a ako mu se na sudu dokaže krivnja, prijete mu do tri godine zatvora. 

Rekao Audijevu sustavu da je dobro

Svjedoci prepričavaju trenutak nakon nesreće, dok je vozač još bio u autu i pokušavao izaći, kad se aktivirao Audijev SOS sustav te je vozača ženski glas na engleskom jeziku pitao je li sve u redu te da odmah šalje hitnu.

"I'm O.K.", odgovorio je Dimitrijević, javlja Jutarnji list. Razmjeri štete koju je napravio silovitim udarom u automobile premašuje milijun kuna. 

Išao po mobitel u auto, prolaznicima nije odgovarao zašto je tako brzo vozio

"Imao je čvorugu na čelu i ja sam mu to pošpricala Octeniseptom i stavila gazu. Nije puno govorio. Rekao je samo da su mu u autu ostale stvari i mobitel i da mora po njih. Ljudi su ga pitali što mu je bilo da je tako brzo vozio, ali nije im odgovarao. Vidjela sam u jednom trenutku da razgovara na mobitel. Mi, zapravo, uopće nismo znali što se dogodilo, ali sam vidjela da su se na Audiju otvorili zračni jastuci. Vozač je još rekao da je bio sam u autu", rekla je magistra farmacije Dunja Jebrini iz obližnje ljekarne Jutarnjem

"To je moj bratić Boško"

Novinarima tog lista žena kojoj su pokucali na kućna vrata u jednoj od ulica u blizini mjesta nesreće potvrdila je da je nesreću skrivio njezin rođak.

"To je moj bratić Boško izazvao sudar. Još sam u šoku. Jutros mu je pozlilo i sad je na operaciji", rekla je. Dodala je i da je Dimitrijević suprug vlasnice parfumerija, no nije htjela reći gdje je na operaciji i zbog čega, nego je odgovorila kako će se vjerojatno ionako doznati. 

"Ja sam mu donio stolicu da sjedne. Ništa nije govorio, bio je u šoku. Kakva sreća, mogli smo danas brojati mrtve", rekao je novinarima djelatnik mesnice Palić o nevjerojatnoj prometnoj nesreći. Veliku sreću je imao i 67-godišnji Paško Kestić u kojeg se odbio BMW na koji je naletio Dimitrijević, al i pješak koji je pretrčavao cestu tik prije nego što je doletio Audi A5.

Bježao s mjesta druge nesreće

O svemu je detaljno izvijestila i policija.

"26. travnja 2021. godine oko 14.30 sati, 67-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Audi A5 zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Maksimirske ceste u smjeru istoka. Dolaskom do raskrižja sa Štefanovečkom cestom zaustavio se iza osobnog automobila marke Mini Cooper zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 44-godišnjak. U jednom trenutku, krenuo je neopreznom vožnjom unaprijed, zbog čega je prednjim dijelom vozila naletio na stražnji dio gore navedenog vozila. Nakon toga, s ciljem da napusti mjesto prometne nesreće i ne razmijeni podatke s drugim sudionikom iz spomenute nesreće, nastavio je vožnju te je iz obijesti povećao brzinu kretanja, krećući se brzinom većom od 50 km/h od dopuštene u naseljenom mjestu. Dolaskom do kućnog broja 32 izgubio je kontrolu nad vozilom zbog čega je sletio desno van kolnika na južni nogostup, gdje je prednjom desnom bočnom stranom naletio na osobne automobile marke Renault Kangoo i Renault Megane oboje zagrebačkih registarskih oznaka, koji su bili nepropisno parkirani na nogostupu s južne strane kolnika ulice Dubrava", navodi policija.

Potom je skršio još šest auta.

"Audi je nastavio nekontrolirano kretanje i naletio na BMW, koji se nalazio također nepropisno parkiran na južnom nogostupu, koji je od siline naleta odbačen u smjeru jugoistoka pri čemu je naletio na 67-godišnjeg pješaka, koji se kretao navedenim nogostupom. Dijelovi vozila su oštetili izlog poduzeća, nakon čega je Audi nastavio nekontrolirano kretanje u istom smjeru te naletio na osobne automobile marke Mazda, BMW, Audi A5 i VW Golfa zagrebačkih registarskih oznaka koji su bili nepropisno parkirani na nogostupu s južne strane kolnika ulice Dubrava gdje je došlo do prevrtanja Audija, okretanja na krov te se zaustavio na tramvajskim tračnicama. Nakon tog prevrtanja, dijelovi vozila oštetili su poklopac motora VW Golfa i bočni dio još jednog osobnog automobila marke Toyota Yaris, a koji su bili nepropisno parkirani na južnom nogostupu Ulice Dubrava.

Oduzeli mu Audi

Na samom mjestu događaja, 67-godišnjem pješaku je pružena liječnička pomoć te je odbio daljnji bolnički pregled, dok je osumnjičeni prevezen kolima hitne pomoći u KBC Zagreb kojom prilikom je pregledan te su ozljede kvalificirane kao tjelesne s mogućnošću prekvalifikacija.

"Poradi daljnjeg vještačenja i utvrđivanja okolnosti nastanka prometne nesreće privremeno je oduzet osobni automobil marke Audi A5.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena prijava će biti podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu", objavila je policija.

Pročitajte više