´Otkucajte´ kolaboracioniste, nazovite al-Qaidu između 18 i 19 sati

LOKALNA ćelija terorističke mreže al-Qaide dijelila je u Mosulu brošure kojima traži od "dobrih muslimana" da na određeni telefonski broj prijave "kolaboracioniste".

"Tijekom britanske i francuske okupacije Egipta i Sudana, ulema je izdao fatvu kojom je tvrdio da je svaka suradnja s Englezima ateistička i otpadnička", piše u brošuri koju su posljednjih dana dijelili i oglašavali na ulicama Mosula.

Tekst, čija autentičnost nije provjerena, potpisale su "Brigade Mohameda ben Salama za ubojstva" ćelije al-Qaide u Niniveu, pokrajine kojoj je Mosul glavni grad.

"Mi mudžahedini al-Qaide najavljujemo našoj braći da ćemo se svom silinom obrušiti na one "koji su željni mrvica koje im bacaju obožavatelji Križa".

"Mudžahedini su pravi vjernici. Svakom muslimanu zadatak je pomagati ih, skrivati i materijalno i moralno ih podržavati", dodaje se u tekstu.

"Prijavljivanje špijuna, kolaboracionista, tajne policije, vojske kurdskih boraca je sveta dužnost svakog muslimana i svake muslimanke", ističe se u tekstu brošure.

Knjižicom se poziva građane da nazovu "mudžahedine na određene brojeve između 18 i 19 sati.

Za pružanje važne informacije, najavljena je velika nagrada.

Pročitajte više