OTP Bank zainteresiran za Panonsku banku

MAĐARSKA OTP banka predala je pismo namjere za kupnju 99 posto udjela u Vojvođanskoj banci srpskoj Agenciji za osiguranje depozita, koja zastupa prodavatelja.

O ovoj neobvezujućoj ponudi OTP Bank Rt. jučer je na konferenciji za novinare ove najjače mađarske financijske institucije održanoj u Budimpešti govorio László Wolf, zamjenik glavnog direktora banke, te je najavio namjeru OTP Bank Rt. za davanje ponude za još jednu banku sa tržišta SiCG - Panonsku banku - i to vrlo vjerojatno već idući tjedan.

Uz Nišku banku, za koju je OTP predao obvezujuću ponudu krajem listopada, neobvezujuća ponuda za Vojvođansku banku te moguća akvizicija Panonske banke pokazuju kako OTP Bank Rt. ima ozbiljne planove za širenje u Srbiju i Crnu Goru. Naime, OTP Bank je već najavila da joj je tržište SiCG jedan od važnih ciljeva u strategiji regionalnog širenja.

Vojvođanska banka zauzima 6,2 posto tržišta u Srbiji te pruža usluge za oko 680.000 klijenata putem mreže od 175 poslovnica. Krajem lipnja ove godine, ukupna aktiva banke iznosila je 463,5 milijuna eura.

Pročitajte više