Otpisani: Prometni fakultet raspisao devet natječaja za posao nastavnika

PROMETNI fakultet raspisao je devet natječaja za posao nastavnika u toj ustanovi, no za sada nam nije potvrđeno kako su ona povezana s jučerašnjom odlukom Senata o suspenziji nastavnika koji su obuhvaćeni akcijom "Index" te je li riječ o tome da je Prometni fakultet već otpisao profesore protiv kojih se vode istražne radnje. Natječaj je raspisan temeljem odluke Fakultetskog vijeća Fakulteta prometnih znanosti.

Osam nastavnika i jedan letač

Naime, natječaj za posao u kojem se traži čak devet nastavnika objavljen je u današnjem izdanju Narodnih novina. Prema tom natječaju traži se jedan izvanredni profesor iz područja biomedicine i zdravstva, polje javno zdravstvo i zdravstvena zaštita te četiri izvanredna profesora iz područja tehničkih znanosti, polje tehnologija prometa i transport. Također, traže se i dva docenta iz područja tehničkih znanosti, polje tehnologija prometa i transport te jedan asistent iz područja tehničkih znanosti, polje tehnologija prometa i transport. Prometni fakultet traži i jednog nastavnika letenja za radno mjesto nastavnika letenja na neodređeno vrijeme.

Podsjetimo,svi profesori protiv kojih se vode istražne radnje suspendirani jučer i to odlukom dekana Ekonomskog, odnosno Prometnog fakulteta. Da neće moći raditi dok su pod istragom, potvrdio je i Senat Sveučilišta, a odluka je obvezujuća za dekane.

Osam profesora obuhvaćeno akcijom Index

Zanimljivo je kako je akcijom Index obuhvaćeno osam profesora s Prometnog Fakulteta i to Dragan Badanjak, Krešimir Somek, Jerko Radoš, Antun Sertić, Damir Božičević, Sanja Marušić, Marina Manucci, Velimir Kolar. Osam je i natječaja za posao koliko traži Prometni fakultet uz jednog nastavnika letenja.

I.Ć.
Foto: Index

Pročitajte više