Otvoren Dom češke besede u Prekopakri

U Prekopakri pokraj Pakraca otvoren je večeras novi Dom češke besede, čiju su izgradnju financirali Republika Češka, hrvatska Vlada, Grad Pakrac, Županjia požeškoslavosnka, te Američka agencije za međunarodni razvoj (USAID). L

Otvorili su ga veleposlanik Republike Češke u Hrvatskoj Petr Burianek i pomoćnik ministra kulture Republike Hrvatske Srećko Šestan.

Dom, koji ima 750 četvornih metara korisne površine, stajao je 2,818.700 kuna. Od toga, 1.050.000 kuna osigurala je Republika Češka, hrvatsko Ministarstvo za javne radove i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske su osigurali 763.000 kuna, a ostatak su dali Grad, Županija i USAID.

Otvaranju Doma češke besede u Prekopakri, među ostalima, bili su nazočni i saborskii zastupnici Zdenka Čuhnil, Damir Špančić, te predstavnici Županije požeško-slavonske.

Veleposlanik Burianek i njegovi suradnici posjetili su uoči otvaranja Doma gradonačelnika Pakraca Davora Hušku, koji ih je upoznao s prošlošću i sadašnjošću grada, čijem je razvitku, ali i obrani u Domovinskom ratu češka nacionalna manjina dala značajan doprinos.

(Hina) xzs yjn

Pročitajte više